Praktische informatie over onze praktijk
Belangrijke informatie
Op dit deel van onze website kunt u allerhande praktische informatie over onze praktijk vinden. U kunt op één van de kopjes klikken, waarna er uitgebreidere informatie verschijnt.
Openingstijden
De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00-17.00 uur.
De praktijk is bereikbaar via:
Telefoonnummer: 0591-613051
Let op dat de praktijk tussen de middag (12:00u en 13:30u) telefonisch niet bereikbaar is, alleen voor spoed tel 0591-614525
Mail: assistentesslaghuis@doktershoes.nl
Buiten de openingstijden en tijdens feestdagen kunt u, uitsluitend voor spoedgevallen, contact opnemen met de Huisartsenpost via telefoonnummer: 0900-1120112
e-health
Aangezien er, mede door de corona-problematiek, veel mensen zijn met psychische problemen, lopen de wachttijden bij onze POH-GGZ op. Om mensen alvast zelf aan de slag te laten gaan met hun problemen is er bij ons in de praktijk de mogelijkheid van e-health. Onze POH-GGZ Janette kan u aanmelden als u hiervoor in aanmerking komt.
Naast de fysieke consulten in de praktijk werken patiënten met behulp van eHealthprogramma’s aan hun mentale weerbaarheid, gemonitord door de POH-GGZ. Deze programma’s bestaan uit psycho-educatie, filmpjes en verschillende opdrachten.
E-health is een digitale ondersteuning van je bestaande behandeling, volgens het principe van blended care. Naast de fysieke consulten in de praktijk je met behulp van eHealthprogramma’s werken aan je mentale weerbaarheid, gemonitord door de POH-GGZ.
Bloedafname op de praktijk
Het is mogelijk om een afspraak te maken met de assistente voor bloedafname als u een bloedprikformulier heeft.
Het bloedprikken is alleen op afspraak mogelijk!
Verder kunt u voor bloedafname terecht in het ziekenhuis dit is mogelijk tussen 7:30u en 17:00u en naar de Weerdingerstraat 47 van 7:30u tot 14:00u
Via onderstaande link vind u hierover de actuele informatie van Treant.
Online inzage in uw medische dossier
et is vanaf 1 juli mogelijk om inzage te krijgen in uw medische gegevens.
U kunt zich hiervoor aanmelding via uwzorgonline.nl
Nadat u zich heeft aangemeld wordt u gebeld door één van de medewerkers van de praktijk om te verifiëren of u zich heeft aangemeld (privacy check). Daarna zal er een koppeling gemaakt worden, waarna u gebruik kunt maken van e-consulten, aanvraag van herhaalrecepten, de webagenda en delen van uw dossier kunt inzien.
Via onderstaande link krijgt u daar middels een filmpje meer uitleg over.
Op de link open-eerstelijn.nl/ik-ben/patient vindt u meer informatie over wat dit voor u als patient inhoud.
Afspraken
Spreekuur op afspraak
Een consult is alleen mogelijk op afspraak. Gemiddeld duurt een consult 10 minuten. In deze tijd kan één vraag behandeld worden. Als u meer tijd nodig denkt te hebben, bijvoorbeeld omdat u meer vragen hebt of met meer personen komt, overlegt u dit dan met de assistente. Meer tijd reserveren voorkomt voor anderen onnodig lange wachttijden. Belt u de assistente tijdig wanneer een afspraak niet door hoeft te gaan.
Als u voor een afspraak komt, hoeft u zich niet bij de balie te melden en kunt u plaatsnemen in de rode wachtkamer.
Te laat?
Als u te laat bent, ook al is het maar een paar minuten, dan verzoeken wij u zich aan de balie te melden. Het is voor de arts, assistente of praktijkondersteuner niet doenlijk elke paar minuten opnieuw te gaan kijken in de wachtkamer of u misschien toch gekomen bent. Als u te laat bent, zal op dat moment gekeken worden of u nog geholpen kunt worden of dat het beter is een nieuwe afspraak te maken.
Telefonisch consult
Een telefonisch consult is bedoeld voor een uitslag of voor een korte vraag. Indien mogelijk zal de assistente uw vraag zelfstandig afhandelen. Als het nodig is, zal zij de huisarts of praktijkondersteuner vragen u terug te bellen. Op een afgesproken tijdstip wordt u dan gebeld.
Huisbezoek
Mocht u om medische redenen niet in staat zijn op het spreekuur te komen, dan kan de huisarts ook naar u toekomen. U kunt vóór 10.00 uur een huisbezoek aanvragen. Omdat er in de praktijk betere onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden zijn, is het, indien mogelijk, altijd beter naar de praktijk te komen. Problemen met het regelen van vervoer geldt niet als reden een huisbezoek aan te vragen.
Spoed, wie moet je bellen?
Bij levensgevaar: bel 112
Ben jij in levensgevaar? Of iemand anders? Bel dan meteen 112. Dit kan dag en nacht. De telefonist vertelt je wat je moet doen tot de ambulance er is.
Avond, nacht, weekend of feestdag: bel de huisartsen-spoedpost
Denk je dat je nu een arts nodig hebt? En is je eigen huisartspraktijk dicht? Bel dan de huisartsen-spoedpost bij jou in buurt.
Je eigen huisartspraktijk is dicht in de avond en nacht, in het weekend en op feestdagen.
Op werkdagen overdag: bel je eigen huisarts
Denk je dat je nu een arts nodig hebt? En is je eigen huisartspraktijk open? Bel dan je eigen huisarts.
Je huisartspraktijk is open op werkdagen van 8 uur ‘s ochtends tot 5 uur ’s middags.
Voor meer informatie kijk op:
Medicijnen bestellen
Herhalingsrecepten kunnen worden ingesproken op onze receptenlijn. U belt het praktijknummer 0591 613051 en kiest optie 2. U bent nu verbonden met de receptenlijn. Spreek alstublieft duidelijk uw naam, geboortedatum en de namen van de benodigde medicijnen in. Indien u vóór 10.00 uur uw verzoek heeft ingesproken, staan na twee werkdagen uw medicijnen na 16.00 uur klaar in uw apotheek.
U kunt ook uw medicijnendoosjes deponeren in de daarvoor bestemde doos op de balie van de praktijk. Hiervoor geldt eveneens dat u uw medicatie na twee werkdagen na 16.00 uur kunt ophalen in uw apotheek.
Indien de huisarts redenen heeft om uw verzoek voor een herhalingsrecept niet te autoriseren, dan wordt vanzelfsprekend contact met u opgenomen.
Via uwzorgonline kunt u eenvoudig een account aanmaken, zodat u makkelijk online uw herhaalmedicatie kunt aanvragen, waar en waneer u wilt.
Klik op uwzorgonline.nl om u aan te melden.
Digitaal Spreekuur en Beeldbellen
Digitaal spreekuur
Het is mogelijk om via www.spreekuur.nl een digitaal consult aan te vragen.
Via de website kun je, bijvoorbeeld via jouw mobiel of tablet, veilig online behandeld worden door een huisarts.Voordat je chat met de huisarts, beantwoord je vragen over jouw symptomen en stuur je een foto mee. De huisarts leest deze informatie en geeft meestal via chat en soms via beeldbellen advies. Ook kan de huisarts een recept voorschrijven.
Klik op de knop ‘start direct’, vervolgens op de klacht* die jij hebt en check of je online geholpen kunt worden. Vervolgens beantwoord je via onze veilige website vragen over jouw symptomen, deel je een foto en maak je eenmalig een account aan. Zo kan de huisarts goed voorbereid via chat antwoord geven op jouw vragen; meestal binnen 30 minuten. Als het druk is, kan het wat langer duren. Daarom krijgt je een sms zodra de huisarts de chat start. Zet dus jouw sms geluid aan en houd jouw mobiel bij de hand. Als de huisarts jou toch even wil zien, dan kan hij of zij met jou beeldbellen. Je krijgt hiervoor dan via de chat een link waarop je alleen hoeft te klikken. Als je via chat advies hebt gekregen, stuur dan nog even een kort bericht als alles duidelijk is. De huisarts kan de chat met jou dan afsluiten en iemand anders helpen.
*Als je jouw klacht niet kunt vinden, dan bel je alsnog met de huisartsenpraktijk.
Op dit moment kun je Spreekuur gebruiken als je medicatievragen hebt of last hebt van: coronasymptomen, huidklachten, wonden, rug-, nek– en schouderklachten, oogklachten, enkelverzwikking of – verstuiking, urinewegproblemen, keelpijn en brandwonden.
Op de site van Spreekuur.nl vindt u verder de nodige informatie en veelgestelde vragen over het gebruik.
Op deze manier hopen we op een nieuwe manier huisartsenzorg te kunnen aanbieden voor patiënten die dit handig vinden. Bijvoorbeeld omdat ze aan het werk zijn, of niet kunnen bellen.
Beeldbellen
Wanneer u gebruik wilt maken van beeldbellen dan kunt u dit aangeven via de assistente en zult u via de mail of sms een link krijgen. Ook als de huisarts of andere praktijkmedewerker er voor kiest om via beeldbellen u te spreken dan zult u hiervoor een link toegestuurd krijgen.
Digitaal Spreekuur informatieflyer.pdf
Huisbezoek
Wanneer u door ziekte of door een handicap niet naar de praktijk kunt komen, kan de huisarts u thuis bezoeken. Het niet hebben van vervoer is geen reden voor een huisbezoek. Een huisbezoek voor dezelfde dag dient u vóór 10.00 uur aan te vragen. Wij proberen uw verzoek zoveel mogelijk te honoreren.
Doktersassistente
Onze drie gediplomeerde doktersassistentes hebben ieder hun eigen spreekuur. U kunt bij ze terecht voor onder meer uw bloeddrukcontrole, schildkliercontrole, wondverzorging, oren uitspuiten, uitstrijkjes, injecties, urine-onderzoek, wratten aanstippen, ECG en 24-uurs bloeddrukmeting. Hiervoor kunt u uitsluitend telefonisch een afspraak maken tussen 08.00 en 10.00 uur en 11.00 en 12.00 uur. De spreekuren vinden zowel ’s ochtends (08.00-11.30uur) als ’s middags (13.00-16.30uur) plaats.
POH Somatiek
Onze Praktijkondersteuners Somatiek, Melissa Stuiver en Tamara van der Vinne, zijn opgeleid om de huisartsen te ondersteunen met de zorg voor chronisch zieke mensen en kwetsbare ouderen. Zij houden onder meer een spreekuur voor mensen met Diabetes Mellitus, astma/COPD, CVRM en Ouderenzorg. Tevens begeleiden zijn mensen in het Stoppen met roken.
Wekelijks vindt er een overleg plaats tussen de praktijkondersteuner en de huisarts, om de continuïteit en de kwaliteit van de zorg te waarborgen.
U kunt telefonisch of online een afspraak één van hen maken.
POH GGZ
Onze praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) is er om de huisartsen te ondersteunen bij de diagnose en behandeling van mensen met onder meer stemmingsklachten en burn-out.
U kunt telefonisch of online (Uwzorgonline) een afspraak maken.
Er zijn geen kosten aan verbonden, tenzij u de afspraak niet tijdig afzegt bij verhindering.
Marjolijn Poker is per 1 januari onze nieuwe POH-GGZ. Zij werkt op woensdag en donderdag voor onze praktijk.
Rijbewijskeuring
De rijbewijs- of medische keuring is bedoeld om vast te stellen of iemand lichamelijk en geestelijk voldoende gezond is om veilig en zelfstandig een voertuig te kunnen besturen. De keuring bestaat uit de volgende onderdelen:
- Bespreking vragenformulier
- Lichamelijk onderzoek (functioneren van armen, benen en wervelkolom)
- Beoordeling psychische toestand*
- Bloeddrukmeting
- Ogentest
- Urine onderzoek (op suikerziekte)
*) OPS Score: Oriëntatie en geheugen, Praktische vaardigheden, Sociaal en persoonlijk functioneren
Tip: Laat uw ogen voor de keuring door een opticien controleren om een eventuele herkeuring te voorkomen.
Voorbereiding op de keuring
Naar de keuring neemt u zelf het volgende mee:
- Uw huidige rijbewijs
- Ingevulde Eigen Verklaring (gemeentehuis en bij het CBR)
- Schoon potje urine
- Eventuele medicijnenlijst
- Eventuele bril/contactlenzen (neem van contactlenzen ook de sterkte mee)
Na de keuring
Na de keuring mag de huisarts geen uitspraak doen over uw medische geschiktheid. Hij/zij schrijft de bevindingen op het Geneeskundig Verslag. Deze stuurt u samen met de Eigen Verklaring naar het CBR. De uitslag krijgt u vervolgens per brief.
U kunt bij ons terecht voor uw rijbewijskeuring (A, B en BE), mits u niet als patiënt staat ingeschreven bij onze praktijk. Wij hanteren een tarief van €50, (het wettelijke toegestane tarief bedraagt €79,24), dat ten tijde van de afspraak contant moet worden voldaan. (Er is geen pinautomaat aanwezig in de praktijk).
U kunt telefonisch een afspraak maken voor uw rijbewijskeuring.
Niet verschijnen zonder bericht (no show)
Helaas komt het regelmatig voor dat patiënten zonder af te zeggen niet verschijnen voor hun afspraak bij de huisarts, assistente of praktijkondersteuner. Dat is niet alleen vervelend; in deze gereserveerde tijd had ook een andere patiënt geholpen kunnen worden.
Om dit niet nakomen van afspraken terug te dringen, kunnen wij een no-show tarief hanteren. Dit tarief kan in rekening gebracht worden voor afspraken die niet 24-uur van tevoren worden afgezegd.
Het no-show tarief bedraagt € 10,- voor een gemiste 10-minuten afspraak en € 20,- voor het niet verschijnen op een dubbele afspraak. Indien een afspraak bij de POH-GGZ niet op tijd wordt afgezegd kan u dit € 40,- gaan kosten.
Dit bedrag wordt door de praktijk in rekening gebracht, u zult hier een nota van ontvangen. Indien ondanks herhaald verzoek betaling uitblijft, kan een incassobureau worden ingeschakeld.
U kunt de ‘no show’-nota niet in rekening brengen bij uw zorgverzekeraar.
Waarneming
De praktijk is tijdens vakantieperiodes alleen voor spoedgevallen bereikbaar. Via het reguliere nummer krijgt u te horen dat de praktijk gesloten is en hoe u voor spoedgevallen de waarnemend huisarts kunt bereiken.
We vragen u dan ook alleen voor SPOED te bellen naar de waarnemende huisarts.
Voor herhaalmedicatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw apotheek.
Buiten de openingstijden kunt u voor spoedgevallen contact opnemen met de Huisartsenpost via telefoonnummer 0900 112 0 112.
Griepcampagne 2022
Griep- en pneumokokkencampagne 2022
De griepprik verkleint de kans op griep. Iedereen van 60 jaar en ouder en mensen of kinderen met bepaalde medische aandoeningen ontvangen een uitnodiging voor de (gratis) griepprik. Een griepprik is niet verplicht. U kiest zelf om wel of niet van het aanbod gebruik te maken.
De pneumokokkenprik geeft extra bescherming tegen longontsteking. Vooral oudere mensen kunnen sneller en erger ziek worden door pneumokokken. Bent u tussen de 66 en 69 jaar oud? Dan ontvangt u van ons ook een uitnodiging voor de (gratis) pneumokokkenprik. De pneumokokkenprik zal TEGELIJK met de griepprik gegeven worden.
Meer informatie vind u op www.rivm.nl/pneumokokken
Dit jaar zullen de griepprikken gegeven worden op dinsdag- en donderdagochtend 15 en 24 november.
Vanwege de coronamaatregelen zullen de griepprikken niet in de praktijk gegeven worden, maar zal dit plaatsvinden in het Brinkenhoes Bargeres.
Tijdsstip zie uitnodiging
Voor wie is de griepprik?
De griepprik wordt gratis aangeboden aan kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door griep.
Voor de meeste mensen is griep vervelend, maar onschuldig. Sommige mensen lopen meer risico om ernstig ziek te worden door de griep.
De Gezondheidsraad adviseert deze mensen de griepprik te halen. Het gaat om mensen met:
- een leeftijd van 60 jaar en ouder;
- longziekten en aandoeningen aan de luchtwegen, zoals astma, chronische bronchitis of longemfyseem;
- hartziekten, zoals mensen die een hartaanval gehad hebben, mensen die hartklachten hebben zoals hartritmestoornissen, of mensen die een hartoperatie hebben ondergaan;
- diabetes (suikerziekte); niet alleen mensen die insuline spuiten, maar ook de mensen die tabletten met bloedsuikerverlagende middelen slikken of een diabetesdieet volgen;
- een nieraandoening; vooral als de nieren door een ziekte niet goed werken (dus niet bij nierstenen);
- weinig weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling; bijvoorbeeld mensen die recent een beenmergtransplantatie hebben ondergaan, mensen die met hiv humaan immunodeficientievirus zijn geïnfecteerd, mensen waarbij de milt is verwijderd (asplenie), mensen met een auto-immuunziekte met verminderde weerstand, mensen met leukemie (bloedkanker) en mensen die chemotherapie of bestraling ondergaan;
- een leeftijd vanaf 6 maanden tot 18 jaar die langdurig salicylaten gebruiken (bijvoorbeeld bij chronische darmaandoeningen);
- een verstandelijke handicap die in een instelling wonen;
- een verminderde weerstand tegen infecties, bijvoorbeeld door levercirrose;
- een woning in een verpleeghuis, die niet vallen onder bovengenoemde categorieën.
Als u tot één van deze groepen hoort, is het belangrijk dat u jaarlijks tussen half oktober en half november de griepprik haalt. Ook als u zich nu gezond voelt, kunt u ernstig ziek worden van de griep.
Mensen van 60 jaar en ouder krijgen een griepprik aangeboden omdat zij vanwege hun leeftijd een minder actief afweersysteem hebben. Hierdoor kunnen zij sneller en erger ziek worden door griep en bijvoorbeeld een longontsteking krijgen.
U behoort niet tot de doelgroep?
Als u niet tot de doelgroep van de gratis griepprik behoort, kunt u de griepprik zelf betalen. U vraagt dan bij uw huisarts een recept voor de griepprik. U koopt het griepvaccin bij de apotheek en gaat met het vaccin naar uw huisarts die de prik zet. U betaalt voor het vaccin en voor het zetten van de prik. Soms vergoedt de zorgverzekering de griepprik. Vraag uw zorgverzekeraar hiervoor om meer informatie. Er zijn ook werkgevers die de hun werknemers de griepprik aanbieden.
Verblijft u in een zorginstelling?
Als u tot één van de eerder genoemde groepen behoort en in een zorginstelling verblijft (bijvoorbeeld een verpleeghuis) dan ontvangt u de griepprik van die instelling.
Griepprik en kinderen
Als uw kind behoort tot de doelgroep van de griepprik, krijgt u een uitnodiging van uw huisarts om uw kind te laten vaccineren.
Kinderen tussen 6 maanden en 6 jaar oud die voor de eerste keer tegen griep worden ingeënt, krijgen twee griepprikken. Ze krijgen een eerste griepprik en vier weken later de tweede. Dit is nodig om het lichaam genoeg afweerstoffen tegen de griep aan te laten maken. Is een kind ouder dan 6 jaar, en wordt het voor het eerst tegen de griep ingeënt? Dan krijgt het maar één griepprik.
Griepprik tegelijk met andere vaccinaties?
Kinderen kunnen de griepprik tegelijkertijd met een andere vaccinatie krijgen. Bijvoorbeeld bof-mazelen-rode hond (BMR bof, mazelen,rodehond ). Uw kind krijgt dan in de ene arm de BMR-prik, en in de andere arm de griepprik. Neem bij vragen contact op met het consultatiebureau of uw huisarts.
Griepprik bij zwangerschap en borstvoeding
De griepprik is veilig voor de zwangere vrouw en het ongeboren kind. Zwangere vrouwen die horen bij de doelgroep door een bepaalde medische aandoening ontvangen een uitnodiging voor de griepprik. Zij hebben een groter risico om ernstig ziek te worden door griep. Daarom krijgen zij het advies om de griepprik te halen.
Hetzelfde geldt voor net bevallen en borstvoedende vrouwen; de griepprik is veilig voor u en uw kind.
Gezonde zwangere vrouwen hebben geen verhoogde kans om ziek te worden door griep. Daarom krijgen zij geen uitnodiging voor de gratis griepprik.
Griepprik voor zorgverleners
Werkt u in de gezondheidszorg? Bijvoorbeeld in een ziekenhuis, verpleeghuis of verzorgingshuis? Dan is het belangrijk om een griepprik te halen om de kwetsbare patiënten en bewoners te beschermen. Want als u geen griep krijgt, kunt u het virus ook niet overdragen op de patiënten en bewoners.
Bent u verloskundige? Ook dan is het goed om u te laten vaccineren tegen de griep om zwangere vrouwen met een bepaalde medische aandoening te beschermen tegen griep. Zo beschermt u de zwangere vrouwen met wie u werkt.
Bent u in dienst bij een werkgever? Vaak zal de werkgever de griepprik aanbieden. Is dit niet zo? Haal dan bij uw huisarts een recept voor de griepprik.
Ook de Gezondheidsraad adviseert de griepprik voor mensen die in de gezondheidszorg werken.
Zie samenvatting advies
Wie mogen geen griepprik krijgen?
Deze mensen mogen geen griepprik krijgen:
- Kinderen die jonger zijn dan 6 maanden.
- Mensen die koorts hebben. In dat geval moet u de griepprik pas halen als u geen koorts meer heeft. Overleg hierover met uw huisarts. Bent u alleen verkouden? Dan kunt u de griepprik gewoon halen.
- Mensen die een stootkuur prednison hebben gekregen. U kunt het halen van de griepprik beter uitstellen. Overleg hierover met uw huisarts.
- Mensen voor wie binnen 48 uur na de vaccinatie een operatie staat gepland. Overleg met uw huisarts over het meest geschikte moment om de griepprik te halen.
- Bent u allergisch voor de bestanddelen van de griepprik, zoals kippenei-eiwit of de antibiotica gentamicine of neomycine? Meestal kunt u dan gewoon de griepprik krijgen. Tenzij u bekend met een anafylactische reactie. Overleg met uw huisarts of en hoe u het beste ingeënt kunt worden.
Meer informatie vindt u op www.thuisarts.nl en www.rivm.nl/griepprik
Klachtenregeling
Bespreek uw onvrede met uw huisarts.
Wij stellen het op prijs wanneer u, indien u ontevreden bent over ons, dit eerst met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede kunnen wij proberen dit voor u op te lossen.
Vindt u dit lastig of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klachten te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. De klachtenfunctionaris is te bereiken op telefoonnummer 088 0229190.
Als u er met uw huisarts en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris echt niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat voltallig uit een voorzitter (een (voormalig) rechter) en voorts uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris (tevens jurist).
Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend.
Meer informatie vindt u in de folder in de wachtkamer en op www.skge.nl.
Tevredenheidsonderzoek
In onze praktijk zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze kwaliteit.
Daarom houden we elke drie jaar een tevredenheidsonderzoek onder onze patienten. Doel van het onderzoek is het meten en verbeteren van de kwaliteit aan de hand van patiëntervaringen. Dit alles valt ook onder het accrediterings programma dat we de afgelopen jaren in de praktijk zijn gestart.
De vragen gaan over allerlei aspecten in de praktijk. Ook de zorg- en dienstverlening komt in het onderzoek aan bod.
De resultaten uit de enquêtes maken duidelijk wat er goed gaat en wat er beter kan in de praktijk. Deze informatie biedt aanknopingspunten voor het verbeteren van de kwaliteit. Als onderdeel van het traject gaan we daarna aan de slag met het opstellen van een verbeterplan.
Wij stellen het zeer op prijs als u deze enquêtes in zijn geheel wilt invullen. De vragenlijsten worden vertrouwelijk verwerkt. U hoeft uw naam niet op te geven. Het invullen van de vragenlijst kost u slechts tien minuten.
Vragenlijst betreffende de praktijk
https://npaweb.nl/Main.action?form=3487&prv=4&fnc=321&link_toegangurl=88ecfdba-97ca-477b-b693-523127dce436
Tevens zijn we benieuwd naar uw ervaringen en mening betreffende onze artsen.
Onderstaand vindt u twee vragenlijsten één over dokter Slaghuis en één over dokter Steendam.
Vragenlijst betreffende dr G. Slaghuis
Vragenlijst betreffende dr J. Steendam
Vragenlijst Chronische zorg
Deze vragenlijst is bedoeld voor patienten:
– vanaf 18 jaar met COPD, Diabetes Mellitus (Suikerziekte) en/of (verhoogd risico op) Hart- en Vaatziekte
– vanaf 16 jaar met astma
LSP (Landelijk Schakel Punt)
Uitwisselen van medische gegevens.
Om goede medische zorg aan u ook buiten praktijktijden te waarborgen, kan het zijn dat wij uw medische gegevens uitwisselen met een regionaal of landelijk patiëntendossier via het LSP. Uiteraard zullen we uw privacy daarbij zeer sterk bewaken. Wij wisselen alleen informatie uit als u daarvoor vooraf toestemming hebt gegeven. U kunt te allen tijde uw toestemming geven of deze weer intrekken.
www.ikgeeftoestemming.nl
www.vzvz.nl
Aanvraagformulier aanpassen dossier
Toestemmingsformulier doorgeven uitslagen
Patiëntenfederatie Nederland:
Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 160 patiënten-en consumentenorganisaties. Zij verstevigen de positie van patiënten in de spreekkamer en in het zorgstelsel. Op basis van de ervaringen van mensen zorgen ze dat de zorg steeds beter aansluit bij wat mensen vragen. Patiëntenfederatie Nederland biedt via haar kanalen, zoals https://www.patientenfederatie.nl/ en ZorgkaartNederland.nl, informatie die mensen helpt bij het maken van keuzes in de zorg.
Wie is mijn huisarts?
De gezamenlijke Nederlandse huisartsen maken gebruik van een ION-database. Hierin staat vermeld bij wie ze staan ingeschreven. Meer informatie vindt u in de flyer welke u via onderstaande link kunt downloaden.
Privacyreglement
Privacyreglement van huisartspraktijk Slaghuis
Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartspraktijk
Algemeen
De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.
Huisartsenpraktijk Slaghuis
In onze huisartsenpraktijk kunnen diverse persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit is noodzakelijk om u medisch goed te kunnen behandelen en nodig voor het financieel afhandelen van de behandeling. Daarnaast kan verwerking noodzakelijk zijn voor, bijvoorbeeld, de bestrijding van ernstig gevaar voor uw gezondheid of ter voldoening aan een wettelijke verplichting (bijvoorbeeld het verplicht melden van een besmettelijke ziekte op grond van de Wet Publieke Gezondheid).
De plichten van de huisartsenpraktijk
Huisartspraktijk Slaghuis is volgens de AVG de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens die in de praktijk plaatsvindt. Aan de plichten die daaruit voortkomen, voldoet de praktijk als volgt:
Uw gegevens worden voor specifieke doeleinden verzameld:
-
- voor zorgverlening;
- voor doelmatig beheer en beleid;
- voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en voorlichting.
- Er vindt in beginsel geen verwerking plaats voor andere doeleinden.
- U wordt op de hoogte gesteld van het feit dat er persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit kan gebeuren door uw zorgverlener, maar ook via een folder of via onze website.
- Alle medewerkers binnen Huisartspraktijk Slaghuis hebben zich verplicht om vertrouwelijk om te gaan met uw persoonsgegevens.
- Uw persoonsgegevens worden goed beveiligd tegen onbevoegde toegang.
- Uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor goede zorgverlening.
Voor medische gegevens is deze bewaartermijn in principe 15 jaar (vanaf de laatste behandeling), tenzij langer bewaren noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de gezondheid van uzelf of van uw kinderen. Dit is ter beoordeling van de behandelaar.
Uw rechten als betrokkene:
U heeft de volgende rechten:
- Het recht om te weten of en welke persoonsgegevens van u verwerkt worden.
- Het recht op inzage en afschrift van die gegevens (voor zover de privacy van een ander daardoor niet wordt geschaad).
- Het recht op correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens indien dat nodig mocht zijn.
- Het recht om (gedeeltelijke) vernietiging van uw medische gegevens te vragen. Hieraan kan alleen tegemoet worden gekomen als het bewaren van de gegevens voor een ander niet van aanmerkelijk belang is en de gegevens op grond van een wettelijke regeling niet bewaard moeten blijven.
- Het recht op het toevoegen van een eigen verklaring (van medische aard) aan uw dossier.
- Het recht om u in bepaalde gevallen tegen de verwerking van uw gegevens te verzetten.
Als u gebruik wilt maken van uw rechten, dan kunt u dit mondeling of middels een aanvraagformulier kenbaar maken aan Huisartspraktijk Slaghuis. Uw belangen kunnen ook behartigd worden door een vertegenwoordiger (zoals een schriftelijk gemachtigde, of uw curator of mentor).
Toelichting op het aanvraagformulier
U moet er rekening meehouden dat medische gegevens ingevolge de wet in principe maximaal vijftien jaar bewaard worden. U helpt ons met het opzoeken van uw dossier en het beschermen van uw privacy als u het formulier zo volledig mogelijk invult. De door u ingevulde gegevens worden door ons strikt vertrouwelijk behandeld. Huisartspraktijk Slaghuis is niet aansprakelijk voor fouten in de postbezorging. Indien u er de voorkeur aan geeft om het dossier persoonlijk, of door een gemachtigde, op te halen dan kunt u dit op het formulier aangeven.
Gegevens patiënt
Hierbij vermeldt u de gegevens van de persoon over wie het medisch dossier gaat. De Wet Geneeskundige Overeenkomst (WBGO) beschouwt de patiënt als meerderjarig vanaf 16 jaar. Jongeren vanaf 16 jaar die inzage/afschrift van hun medisch dossier willen, moeten zelf de aanvraag indienen. Indien de patiënt niet meer in leven is, is het verstrekken van de medische gegevens toegestaan indien verondersteld kan worden dat de overledene hiertegen geen bezwaar zou hebben gehad of er sprake is van zwaarwegende belangen om de zwijgplicht van de zorgverlener te doorbreken. Deze beslissing ligt bij de zorgverlener.
Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden
De medewerkers van Huisartspraktijk Slaghuis hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de zorgverlener voor verstrekking van uw persoonsgegevens uw uitdrukkelijke toestemming nodig heeft. Op deze regel bestaan echter enkele uitzonderingen. Op grond van een wettelijk voorschrift kan de zwijgplicht van de zorgverlener doorbroken worden, maar ook wanneer gevreesd moet worden voor een ernstig gevaar voor uw gezondheid of die van een derde. Bovendien kunnen vastgelegde gegevens, indien noodzakelijk mondeling, schriftelijk of digitaal uitgewisseld worden met andere zorgverleners (bijvoorbeeld de apotheker die een recept verwerkt en zodoende gegevens verstrekt krijgt van de huisarts).
Uitwisseling gegevens
Huisartspraktijk Slaghuis wisselt, nadat u hiervoor gericht toestemming heeft gegeven, via het Landelijk Schakelpunt relevante medische gegevens veilig en betrouwbaar met de huisartsenpost (HAP). Bent u ’s avonds of in het weekend op de HAP geweest, dan deelt die op zijn beurt een waarneembericht met de huisartsenpraktijk. Zo weet de huisarts precies met welke klachten u op de HAP bent geweest en wat er naar aanleiding daarvan is ondernomen.
Ook kunnen er medicatiegegevens gedeeld worden met uw apotheek en uw behandelend medisch specialisten. Daarbij gaat het om de medicatie die de huisarts aan u heeft voorgeschreven, maar ook om eventuele intoleranties, contra-indicaties en allergieën (ICA-gegevens). Daar kunnen andere voorschrijvers en verstrekkers van medicatie rekening mee houden. Zo dragen wij als huisartsenpraktijk bij aan medicatieveiligheid.
Medisch attest
Een behandelend arts mag geen geneeskundige verklaringen over eigen patiënten afgeven. Wij geven dan ook geen verklaringen af t.b.v. anderen zoals: gemeenten, (sport)scholen, woningbouwverenigingen, politie, reisverzekeringen etc.
Wel is het mogelijk dat de instantie die gegevens wenst, een brief stuurt aan de praktijk met het verzoek om feitelijke medische gegevens. De brief moet duidelijke informatie omvatten over de vraagstelling. Tevens moet een verklaring van uzelf meegezonden worden waarin u verklaar akkoord te gaan dat de huisarts informatie verstrekt aan anderen.
Mocht u problemen ondervinden bij instanties, dan kunt u onderstaande document printen en afgeven aan de desbetreffende instantie.
KNMG weigeringsbriefje geneeskundige verklaring
Overdracht van uw dossier
Als u een nieuwe huisarts kiest, is het belangrijk dat uw nieuwe huisarts op de hoogte is van uw medische geschiedenis. Uw medische geschiedenis staat in uw patiëntendossier. Het is gebruikelijk dat uw oude huisarts het dossier overdraagt aan uw nieuwe huisarts. De oude huisarts doet dit zo spoedig mogelijk , in ieder geval binnen een maand, nadat u uw oude huisarts heeft gevraagd het dossier over te dragen aan uw nieuwe huisarts.
Uw medisch dossier wordt dan door uw huisarts persoonlijk of per aangetekende post overgedragen. U kunt het originele dossier niet meekrijgen. Wel heeft u altijd recht op inzage in uw dossier en op een kopie van uw dossier. Het dossier kan (indien mogelijk) ook via e-mail aan de nieuwe huisarts worden overgedragen. Beide huisartsen moeten er dan wel voor zorgen dat hun computer en internetverbindingen voldoende beveiligd zijn.
Vraag of klacht
Heeft u een vraag of een klacht? Bijvoorbeeld over met wie wij gegevens delen of onze omgang met uw medische gegevens? Dan gaat uw huisarts hierover graag met u in gesprek.
Actueel:
Meld u aan voor onze nieuwsbrief, door onderstaand formulier in te vullen