Veelgestelde vragen

Hier vind je een overzicht van alle ‘veelgestelde vragen’ onderverdeeld in rubrieken. Staat je vraag er niet tussen? Laat ons dat dan weten door middel van het formulier. Wij proberen alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Algemeen

 • Wanneer kan ik mijn urine inleveren?

  Urine voor onderzoek op blaasontstekingen graag zo vers mogelijk, binnen 2 uur na opvang brengen vóór 10:00 uur ’s ochtends. Tussen 13:30 en 17:00uur kunt u de uitslag telefonisch of per mail opvragen.

 • Kan ik bloed laten prikken op de praktijk?

  Het is mogelijk om een afspraak te maken met de assistente voor bloedafname als u een bloedprikformulier heeft. Het bloedprikken is alleen op afspraak mogelijk! Verder kunt u voor bloedafname terecht in het ziekenhuis dit is mogelijk tussen 7:30u en 17:00u en naar de Weerdingerstraat 47 van 7:30u tot 14:00u Via onderstaande link vind u hierover de actuele informatie van Treant. Priklocaties Treant

 • Kan ik in de praktijk terecht voor een rijbewijskeuring?

  Ja, dat kan. De rijbewijs- of medische keuring is bedoeld om vast te stellen of iemand lichamelijk en geestelijk voldoende gezond is om veilig en zelfstandig een voertuig te kunnen besturen. De keuring bestaat uit de volgende onderdelen: Bespreking vragenformulier Lichamelijk onderzoek (functioneren van armen, benen en wervelkolom) Beoordeling psychische toestand* Bloeddrukmeting Ogentest Urine onderzoek (op suikerziekte) *) OPS Score: Oriëntatie en geheugen, Praktische vaardigheden, Sociaal en persoonlijk functioneren Tip: Laat uw ogen voor de keuring door een opticien controleren om een eventuele herkeuring te voorkomen. Voorbereiding op de keuring Naar de keuring neemt u zelf het volgende mee: Uw huidige rijbewijs Ingevulde Eigen Verklaring (gemeentehuis en bij het CBR) Schoon potje urine Eventuele medicijnenlijst Eventuele bril/contactlenzen (neem van contactlenzen ook de sterkte mee) Na de keuring Na de keuring mag de huisarts geen uitspraak doen over uw medische geschiktheid. Hij/zij schrijft de bevindingen op het Geneeskundig Verslag. Deze stuurt u samen met de Eigen Verklaring naar het CBR. De uitslag krijgt u vervolgens per brief. U kunt bij ons terecht voor uw rijbewijskeuring (A, B en BE), mits u niet als patiënt staat ingeschreven bij onze praktijk. Wij hanteren een tarief van €50, (het wettelijke toegestane tarief bedraagt €79,24), dat ten tijde van de afspraak contant moet worden voldaan. (Er is geen pinautomaat aanwezig in de praktijk). U kunt telefonisch een afspraak maken voor uw rijbewijskeuring.

 • Hoe zet ik de website van mijn huisarts op het startscherm van mijn iPhone of iPad?

  Open Safari. Ga naar de site van je huisarts. Tik onderin (bij de iPad bovenin) op de Deelknop. ... Tik op 'Zet op beginscherm'. Tik eventueel op de naam van de site en typ een andere naam. Tik op 'Voeg toe'. Het icoon van de site staat nu op het startscherm.

 • Hoe zet ik de website van mijn huisarts op het startscherm van mijn Android telefoon?

  Open de browser Chrome. Ga naar de website van je huisarts. Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes. Tik op 'Toevoegen aan startscherm'. Geef de site een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan. Tik op 'Toevoegen > Toevoegen'. Het icoon van de site staat nu op het startscherm.

 • Hoe vraag ik mijn herhaalmedicatie aan?

  We willen je vriendelijk verzoeken om dit via ons portaal te doen. Dat voorkomt fouten en scheelt ons veel tijd die we kunnen gebruiken om betere zorg te leveren.

 • Hoe krijg ik de uitslag van mijn onderzoeken?

  Uitslag van een onderzoek krijg je via het portaal tenzij dat anders is afgesproken met de huisarts. Je ontvangt een mail zodra de uitslag bekend is. De huisarts zal een toelichting schrijven bij de uitslag.

Afspraak maken

 • Tot wanneer kan ik mijn afspraak afzeggen?

  Wilt u zo vriendelijk zijn afspraken binnen 24 uur af te zeggen of te verzetten? Wanneer een afspraak niet tijdig is afgezegd kunnen we u de tijd in rekening brengen. Dit kunt u niet declareren bij uw zorgverzekering.

 • Kunnen er kosten in rekening worden gebracht als ik niet op de afspraak verschijn?

  Helaas komt het regelmatig voor dat patiënten zonder af te zeggen niet verschijnen voor hun afspraak bij de huisarts, assistente of praktijkondersteuner. Dat is niet alleen vervelend; in deze gereserveerde tijd had ook een andere patiënt geholpen kunnen worden. Om dit niet nakomen van afspraken terug te dringen, kunnen wij een no-show tarief hanteren. Dit tarief kan in rekening gebracht worden voor afspraken die niet 24-uur van tevoren worden afgezegd. Het no-show tarief bedraagt € 10,- voor een gemiste 10-minuten afspraak en € 20,- voor het niet verschijnen op een dubbele afspraak. Indien een afspraak bij de POH-GGZ niet op tijd wordt afgezegd kan u dit € 40,- gaan kosten. Dit bedrag wordt door de praktijk in rekening gebracht, u zult hier een nota van ontvangen. Indien ondanks herhaald verzoek betaling uitblijft, kan een incassobureau worden ingeschakeld. U kunt de ‘no show’-nota niet in rekening brengen bij uw zorgverzekeraar.

 • Moet ik een afspraak maken met de huisarts?

  Als je twijfelt, raden we je aan om eerst op thuisarts.nl te kijken. De informatie op deze site is opgesteld door huisartsen. Hier staan dus betrouwbare informatie en adviezen.

 • Hoe kan ik een telefonische afspraak maken?

  Je kunt eenvoudig een telefonische afspraak maken via de website. Je kiest zelf het moment dat jou het beste uitkomt. Op het gekozen moment zal de praktijk contact met je opnemen.

Portaal

 • Wat heb ik nodig om gebruik te maken van het patiëntenportaal?

  Je hebt een persoonlijk e-mailadres en een Nederlands 06-nummer nodig. Ook voor kinderen adviseren we om een eigen e-mailadres aan te maken. Indien je nog geen inloggegevens hebt, geef je gegevens door in het formulier onderaan deze pagina of bel dan naar de praktijk om deze aan te vragen.

Staat je vraag er niet tussen?

Stel je vraag dan met het onderstaande formulier en wij antwoorden zo spoedig mogelijk. LET OP! Dit formulier is NIET bedoeld voor medische vragen, alleen voor praktische vragen. Voor medische vragen kun je onder "contact" een afspraak maken of een e-consult aanvragen.

  Praktijkinformatie

  Onze praktijk is gevestigd op de eerste etage van de Oranjerie (naast het Brinkenhoes).

  Huisarts Slaghuis
  • Mantingerbrink 150
  • 7812 MH Emmen
  Openingstijden
  Maandag08:00 t/m 17:00
  Dinsdag08:00 t/m 17:00
  Woensdag08:00 t/m 17:00
  Donderdag08:00 t/m 17:00
  Vrijdag08:00 t/m 17:00
  ZaterdagGesloten
  ZondagGesloten